Wake Up, and make something

A voltes necessitem tirar endavant projectes propis però els treballs dels clients ens xuclen tot el temps. És bo que destinem tot el nostre temps professional als clients; al cap i a la fi, si paguem les factures i marxem un mes a la Índia és gràcies a ells. No hem de ser garrepes en el temps que destinem als seus projectes.

Però no ens convé oblidar que els nostres propis projectes —aquell nou web que ens volem fer, aquell logo que mai he acabat, aquelles targetes que seran la polla— també són molt importants. Gràcies a ells millorarem la nostra imatge professional, o ens hi sentirem més còmodes. Gràcies a ells trobarem nous clients i projectes interessants als que treballar. Gràcies a ells mantindrem els clients que ja tenim, perquè veuran que estem vius, que investiguem, que no ens aturem ni ens conformem amb el que ja hem assolit. I no obstant… costa trobar el moment per treballar per a un mateix.

 

— Lleva’t d’hora, però ben d’hora ben d’hora

Aquests dies em trobo en aquesta situació. Tinc uns quants treballs de clients que han de tirar endavant, però alhora vull enllestir un nou web per Joan i Elena i un parell de webs específics per promocionar noves coses que estic fent. Quina solució he trobat per compaginar-ho tot? Doncs fer-me un règim horari.

Cada dia em llevo a les 6:30 i treballo en els meus propis projectes fins l’hora d’esmorzar. Després vaig a córrer per trencar el matí, i després d’una bona dutxa —ejem, ejem— treballo exclusivament en projectes de clients. Així, en una setmana he aconseguit quasi enllestir dos dels tres webs que em volia fer, a més d’acabar aquell logo, pensar en aquelles targetes…

Ja ho deia en Guardiola. Cal llevar-se ben d’hora.

November 23, 2011